MAGO™ er utviklet av professor i indremedisin, Arnold Berstad. Han forsto tidlig at kostholdet påvirket tarmen. Dersom det ble gjort på rette måten kan man få et relativt symptomfritt liv fra tarmproblemene, mente han.

Kort fortalt er MAGO™-konseptet til prof. em. Arnold Berstad at peptider (korte proteiner) med essensielle aminosyrer fungerer som effektiv prebiotika (næring/gjødsel) for et sunt samfunn av mikroorganismer i tarmen.

I tillegg består MAGO™-konseptet av inflammasjonsdempende naturstoffer som reduserer inflammasjonene som de fleste med tarmproblemer har. At inflammasjonene er redusert til et minimum er en forutsetning for at peptidene skal ha gunstig, prebiotisk effekt.

 
MAGO™ kommer i to versjoner; MAGO™ Glutenfri og MAGO™ Eggehvite. Begge versjonene har like god prebiotisk effekt. MAGO™ Glutenfri har mer antioksidanter og er noe kraftigere inflammasjonsdempende. Begge produktene er laktose- og glutenfrie.
De sykeste kan velge MAGO™ Glutenfri de første månedene. Peptidene i dette produktet stammer fra en blanding av myseproteiner fra ulike produsenter. Proteinet de fleste med melkeallergi reagerer på er casein. Dette er tatt helt ut av MAGO™ Glutenfri.
 
I MAGO™ Eggehvite stammer peptidene fra en selektert produsent av eggehvite. Produktet er helt fri for melkeproteiner. MAGO™ Eggehvite er et godt alternativ for de som føler de ikke tåler melkeprodukter.
 
Det anbefales at man blander 10-20% av Boweltreats glutenfrie havrefiber i begge Mago-versjonene. Det øker effekten til Mago. Det anbefales generelt å økt inntak av ikke-vannløselig fiber og man kan gå opp til 30gr/døgn.
 
Man får i seg MAGO™ ved å blande det i havregrøt som man spiser morgen og kveld. Det finnes andre måter å få i seg Mago på og det er lov til å være kreativ. På din bruker i nettbutikken finner du et kostholdsforslag som vi anbefaler å følge så lenge du ikke er helt frisk. Kostholdet ble anbefalt av prof. em. Berstad og er senere verifisert i en større studie av prof. Ohlson ved Universitetssykehuset i Sør-Sverige.
 
MAGO™ kommer i pulverform og kan blandes med hva som helst, både mat og/eller drikke.
Dersom du trenger søtstoff til å gi mat/drikke søtsmak anbefaler vi Boweltreats Bjørkesukker (Xylitol) for tarmen sin del. Flere bruker Bjørkesukkeret til å søtsette MAGO™ Eggehvite.
 
De som ikke klarer å spise litt fet fisk hver dag anbefales Fisk-/selolje for å få i seg viktige fettsyrer. Vi tilbyr et alternativ svært rimelig i nettbutikken.
 
Gå gjerne forsiktig frem når du begynner med Mago, spesielt dersom du er plaget med kraftig diare eller forstoppelse. Du kan begynne med en teskje MAGO™ for deretter å øke med en teskje annenhver dag til å ligger på to måleskjeer i døgnet. Du finner mer informasjon om MAGO™-konseptet og de ulike produktene på vår nettside boweltreat.no
 
Dersom du følger anbefalingene til punkt og prikke, er det vanlig at tarmfunksjonen normaliseres (IBS symptomskår under 75) i løpet av 6-12 måneder for de som responderer. Basert på våre kunders tilbakemeldinger anbefales at man innfinner seg med en livsstil med redusert med inntak av kortkjedede karbohydrater og fortsetter med lav dosering av Mago etter at behandlingen avsluttes.
 
Har du spørsmål er det bare og ta kontakt😊