Underveis i behandlingen bør forbedringen være slik at man klarer en gradvis tilpassing av dietten med matvarer man tidligere ikke tålte. Arnold Berstad beskrev 2 milepeler som spesielt viktig. Det første var at man skulle tåle havregrøt. Normalt tålte pasienten dette ved en IBS skår på 250-350.

Dernest skulle pasienten tåle et stykke rå kålrot. Siden kålplanter er rike på glukasinolater er det viktig å få i seg. Pasientene tåler kålrot vanligvis når IBS skåren har kommet ned mellom 100-200.

For å øke sannsynligheten for godt opptak av bundet tryptofan og andre aminosyrer samt reduksjon av oksidativt stress er antioksidanter viktig. Arnold Berstad m.fl. har skrevet om det her. Dette var grunnen til at Arnold Berstad ba pasientene ta ekstra dose B3 vitamin (Niacin), gjerne opp til 250-500 mg/dag i en periode. Spesielt er dette viktig ved oppstart av behandlingen med Mago™ og gjerne dersom forbedringen stopper opp.

Av grønnsaker er grønnkål, chilipepper, rødkål, paprika, persille, artisjokk, rosenkål og spinat rike på antioksidanter. Ubehandlet spinat er i tillegg rikt på tryptofan. Andre lavkarbo grønnsaker er asparges, agurk, stangselleri og bladsalater.