«Jeg ser det er en del som rådfører seg med folk de ikke kjenner eller vet hvem er i sosiale medier. Det kan bære galt av sted.» Selv har hun kun brukt legen til rådføring.

Rigmor og mannen, Fehim, på stranda Levante i Benidorm (februar 2019)

Vi har tatt en prat med Rigmor Henriksen Barstad (72 år) som er blitt frisk fra IBS.

«Jeg har vært plaget med tarmen i mange år og var nær ved å utvikle ME. For ca. 1 år siden traff jeg en mann som kjente til og anbefalte prof. Berstad.» I mars 2018 tok hun kontakt med prof. Berstad og fikk diagnosen IBS. I dag er hun kvitt IBS.

Siden tarmen hadde plaget henne i mange år, hadde hun allerede gjort en del tilpasninger med lite karbohydrater i kosten. «Havregrøt og grove havreprodukter var jeg vant med og utgjorde en viktig del. Havregrøt med kanel, smør og rosiner til frokost og kvelds. Til lunch spiste jeg vanligvis hjemmelagede rundstykker med egg, havregryn og raspede gulrøtter. Dessuten spiste jeg mye fisk med masse grønnsaker. Jeg unngikk å bli verre, men ble heller ikke bedre.»

Opp i gjennom har hun hatt mange antibiotikakurer og for ca. 15 år siden fikk hun konstatert melkeallergi. Hun kaller seg selv «superallergisk». Siden hun reagerer på så mange forskjellige ting, grudde hun seg til kuren.  «Jeg var bekymret for at jeg skulle reagere negativt, men samtidig var konseptet med å få frem de gode bakteriene noe som virket svært logisk. Dette hadde jeg ikke testet tidligere, så jeg begynte forsiktig, kanskje med en teskje TRP™ i døgnet hvorpå jeg økte forsiktig til jeg lå på ca. 25g/døgn. Jeg bestemte meg for å ikke bruke legemidler eller annet for å regulere avføringen.»

«Det gikk helt fint å ta TRP™, selv om det ikke er det beste jeg har smakt. Siden jeg ikke merket noen endring de første månedene, ble tålmodigheten testet. Det var mannen min som merket endringer først. Han har nok rett i at humøret mitt var blitt bedre uten at jeg merket det selv. Det var først etter fire måneder at jeg merket at ting begynte å skje. Da økte jeg inntaket av TRP noe – til ca 30-35 gr/døgn. Etter ytterligere fire måneder var jeg frisk. Det er utrolig!»

Livet som frisk.

«Som frisk er hverdagen blitt lettere. Nå går jeg rett på dagens gjøremål og jeg klarer å planlegge. Treningen er mye enklere, jeg kommer meg på fotturer og trimsykkelen brukes flittig. Det er deilig å slippe å være redd for å måtte gå på do hele tiden.»

Rigmor understreker at det er viktig å stole på seg selv, være sta, utholdende og systematisk.

Jeg ser det er en del som rådfører seg med folk de ikke kjenner eller vet hvem er i sosiale medier. Det kan bære galt av sted. Selv har hun kun brukt legen til rådføring.