Nyheter
Fisk-/selolje
Prof. Arnold Berstad rådet sine pasienter til å spise feit fisk (sild, sardiner, makrell, villaks/-ørret) på et mengdenivå som tilsvarer 1 boks sardiner hver dag. Arnold Berstad var blant de første som forsto [...]
Sommer 2022: Stengt uke 31
Det blir ikke utsendinger i uke 31. Siste utsending er fredag 29. juli slik at bestillingene bør være inne i løpet av torsdag 28. juli. Vi er i normal drift igjen fra og [...]
Økt interesse for inflammatorisk og kreftfremkallende arkylamid i mat. Vær forsiktig med vegetabilske oljer.
Den europeiske myndighet for næringsmiddelsikkerhet (EFSA) varsler nå at det kan komme ytterligere restriksjoner for det kreftfremkallende stoffet akrylamid i mat når de får mer viten om hvordan akrylamid dannes og kommer [...]
Xylitol
Xylitol fremstår for mange som et «nyoppdaget, kunstig søtstoff» som kan gi diare i for store mengder. De som tror på «Low fodmap» forskningen advarer personer med IBS mot å spise xylitol. [...]
Nyheter mars 2022
Gode tilbud på K2 vitamin og marin fettsyreolje. Mange synes det er vanskelig å få i seg nok fet fisk daglig, slik prof. Arnold Berstad anbefalte. For å gjøre det litt lettere [...]
Nytt fra medisinsk forskning: Kosthold uten lette karbohydrater lindrer IBS symptomer
Professor i indremedisin ved Universitetssykehuset i Skåne, Bodil Ohlsson, og hennes team har nå gjennomført en vitenskapelig, kontrollert studie som ser på hypotesen til Arnold Berstad om at kosthold uten lette karbohydrater [...]
Store, individuelle forskjeller i veien til å bli frisk
Birthe Leknesund er nå nesten helt frisk i mage/tarm. Det er etter 2 år og 9 måneder på kuren med Mago™. Med det har hun satt rekord i utholdenhet og standhaftighet blant [...]
Viktig konferanse
Stadig flere innser at dårlig tarmhelse har vært undervurdert. Professor Laura Cox ved Harvard har kommet langt i dokumentere at dysbiose i tarm har en viktig rolle i sykdommer som Alzheimer og [...]
Tilpassing av lavkarbo diett og antioksidanter
Underveis i behandlingen bør forbedringen være slik at man klarer en gradvis tilpassing av dietten med matvarer man tidligere ikke tålte. Arnold Berstad beskrev 2 milepeler som spesielt viktig. Det første var [...]
Godt jobbet!
Mange av dere har gjort en fantastisk jobb i løpet av sommeren og blitt mye bedre. Blant dere som begynte på kuren januar-mars 2021 og som rapporterer inn jevnlig er gjennomsnittet på [...]
Kerstis oppskrift proteinbrød
250 gr havregryn 300 gr lactosefri cottage cheese 2 ägg 1 ts bakpulver En klype salt Hackade valnötter ( kan uteslutas eller ersättas av ngt annat) Varmluftsovn 210 gr Blanda ägg och cottage [...]
Påsken 2021
Husk å ikke gå tom for Mago™ i påsken. Siste utsendelse før påske er fredag 26. mars. Vi er tilbake i normal drift onsdag 7. april.