I følge fersk studie utført ved indremedisinsk avdeling på Universitetetsykehuset i Lund har personer med tydelig IBS lidelse ofte lave verdier av enkelte vitaminer og mineraler som følge av feil kosthold. Når disse personene spiser sunnere, reduseres IBS symptomene og følgelidelsene.

Sentralt er lave jernverdier og for høyt inntak av salt. Men også andre vitaminer og mineraler er svært viktige.

Studien konkluderer med: «Bare ved å redusere inntaket av brød og bytte ut søt-satt og ultra prosessert mat med frukt, fisk og melkeprodukter er nok for å leve godt for en del IBS-pasienter med betydelige symptomer».

Noe av grunnen til at personer med IBS spiser feil er utelukkingen av enkelte matvarer som de tror utløser IBS symptomer fra selvtesting. Andre går på ekskluderende dietter som gir feilernæring. Dette gjelder også vegetar dietter og hvis man går for lenge på «Low Fodmap».

Med bedre kosthold blir man bedre også fra følgelidelser som ME, fysiologisk velvære, sure oppstøt, muskel/skjelett smerter, hodepine og kvalme.

Professor Bodil Ohlsson dokumenter at et kosthold lavt på sukrose og stivelse gir mindre IBS symptomer.

Kostholdsforslaget du finner på din bruker på Boweltreat.no er i tråd med anbefalingen fra indremedisinske avdelinger ved universitetssykehusene i Sverige.

Les studien her

Mago™ inneholder naturlige, inflammasjonsdempende antioksidanter og bioaktive aminosyrer som prof. em. Arnold Berstad mente bidro til raskere symptomlindring og gjenopprettelse av normal tarmflora.