«Jeg skulle ikke skulke en eneste dag.» Jon valgte dessuten å avslå et tilbud fra en annen lege om antibiotikakur for annen lidelse; «Det kunne ødelagt behandlingen.»

Jon Hustad (50) er en kjent journalist i avisen Dag og Tid, og tar opp mange vanskelige og kontroversielle emner.

I januar 2018 tok han kontakt med tidligere professor i mage-tarm-sykdommer ved Haukeland Universitets-sykehus, Arnold Berstad. Han har forsket på IBS (irritabel tarmsyndrom) i mange år og vet at disse pasientene har en lang rekke plager også fra organer utenfor magen, spesielt fibromyalgi og kronisk utmattelse. Jon Hustad hadde i lengre tid forut vært til en rekke utredninger i helsevesenet uten å bli bedre. Ingen behandling, råd eller tips hadde virket og kreftene tok slutt.

I møtet med professor Berstad, gikk Hustad, som alle andre pasienter, gjennom et strukturert intervju. «Å svare på de spørsmålene var som om Arnold kjente til problemene mine. Ingen hadde stilt slike spørsmål tidligere – og de tok mine symptomer på kornet.»

Jon kommenterer videre: «Mange mener mangt og mye om hva som kan hjelpe. I helsevesenet er kompetansen om tarm varierende, det er få legespesialister på tarm og det finnes mange alternative behandlere. For vanlige folk er det ikke lett å vite hvem man bør forholde seg til. Siden det var siste mulighet til å få en behandling som kanskje ville virke, samt at Arnold var en slik faglig autoritet, bestemte jeg med for å følge rådene til Arnold til punkt og prikke.»

«Disiplin var svært viktig».

Allerede første uken i behandlingen bestemte jeg meg for de viktigste rutinene som skulle følges mange måneder fremover. To måltider hverdag med ulike versjoner av havregrøt. Det ble min greie, jeg visste jeg ville klare det. Et måltid om morgenen og ett før leggetid. Før jeg tok havregrøten om kvelden skulle jeg passe på å være sulten. Sardinene var aldri noe problem. Jeg skulle ikke skulke en eneste dag.» Jon valgte dessuten å avslå et tilbud fra en annen lege om antibiotikakur for annen lidelse; «Det kunne ødelagt behandlingen jeg fikk hos Arnold. I ettertid viste valget seg å være rett.»

«Jeg klaget en del i starten. Dietten var ikke lystbetont. Men uviljen gikk raskt over. Jeg tok 30gram/døgn av «tryptofanrikt peptid» (TRP™). Det skulle ikke stå på at jeg tok for lite TRP™. Nå i ettertid ser jeg positivt på månedene med streng diett og havregrøt spiser jeg fortsatt. For meg er det positivt at midjen er blitt smalere og musklene jeg ønsket skulle bli større er blitt større. Jeg orker å trene, det er lystbetont og det varer ved.»

«Nå har jeg vært frisk i 5 måneder. Jeg er sprekere enn kanskje noen gang, får gjort det jeg har lyst til og jeg sover endelig godt igjen.»

Boweltreat AS takker for samarbeidet og ønsker Jon lykke til videre! Norge er godt tjent med at Jon holder sin penn varm i mange år fremover.