Dersom tryptofan ikke kommer til tykktarmen, mister cellene i tarmveggen evnen til å håndtere betennelse. Dette kan skje uavhengig av tarmfloraen. Dersom problemet oppstår, kan det sannsynligvis løses ved å tilføre tryptofan, i følge en forskergruppe ved Sidney Kimmel Medical College ved Thomas Jefferson University.

Normal og god tarmflora produserer muligens noe tryptofan. Dette er uansett ikke nok til å opprettholde immunforsvaret i tykktarmen. Vi er nødt til å få tilført tryptofan til tykktarmen gjennom maten vi spiser. Antall relevante hvite blodlegemer (Tregs) for å bekjempe betennelse i tykktarmen varierer direkte med hvor mye tryptofan det er der. Forskerne har undersøkt vevsprøver fra pasienter og de har gjennomført forsøk på mus. Les studien her.

Forskningen, som er ledet av Sangwon V. Kim og publisert i Nature, bygger på arbeidet til prof. em. Arnold Berstad.  I dialogen med Sangwon V. Kim om å få godkjennelse til å informere om forskningen deres, omtaler han Arnold Berstad som den “visjonære”.

De siste årene pekte stadig mer av forskningen til Arnold Berstad i retning av at tarmproblemene (hovedsakelig IBS) hadde med immunsystemet å gjøre. Og det ble etter hvert tydeligere at dersom man klarte å tilføre tryptofan til tykktarmen, økte sannsynligheten betydelig for at IBS-pasientene ble friske.

Det var en utfordring som var lettere sagt enn gjort. Mesteparten av tryptofanet vi spiser, også det som kan tas som kosttilskudd, blir tatt opp i kroppen før det kommer til tykktarmen. Ikke vannløselig fiber bidrar antakelig til å transportere aminosyrer til og gjennom tykktarmen. Trolig ville betennelsen i tarmen i ett eller annet stadium reduserer cellenes evne til å «fordøye» tryptofan på hensiktsmessig måte.

MAGO™ inneholder naturlige proteiner og peptider med tryptofan. Det er og tilsatt antioksidanter som demper inflammasjoner. Bland MAGO™ med ikke-vannløselig fiber for å øke effekten. Havrefiber kjøper du ved siden av.