Flere stiller spørsmål om hvordan en lever etter å ha blitt frisk. Oss bekjent pleide Arnold Berstad gi råd om dette til pasientene sine. Gerti Kolstad ble frisk i 2019 og er fortsatt bra. Vi har tatt en prat med henne. Hun gir et tydelig svar på hvordan hun har valgt å leve i matveien.

Hun sier: «Før jeg fikk konsultasjon hos prof. em. Arnold Berstad, hadde jeg stadig vekk store mageproblemer som var ganske utmattende. Jeg hadde da slitt med magen i alle år. Etter 4 måneder på hans kur med TRP/Mago og lavkarbo-diett var problemene nesten helt borte. Jeg har fortsatt noe treg tarm. Dette er et luksusproblemer i forhold til hvordan jeg hadde det!

Behandlingen førte til at jeg fortsatt tar hensyn til hva jeg spiser. Jeg unngår hvetegluten og sukker, spiser aldri en hveteboller og veldig sjelden en vanlig is. Om morgenen spiser jeg havregryn med lactosefri melk, og til lunsj spiser jeg glutenfrie knekkebrød eller surdeigsbrød av spelt.

Middag lager jeg alltid fra grunnen av med oversiktlige ingredienser. Når jeg spiser hos andre, spiser jeg det jeg får, vil ikke være fanatisk, og det går som regel bra hvis det er sjelden. Jeg kan ikke spise epler, pærer eller plommer uten å få dårlig mage, men spiser klementiner og de fleste bær.

Med andre ord fortsetter jeg å følge Arnold Berstad sine kostholdsråd i stor grad. En sjelden gang tar jeg litt MAGO™ for å stabilisere magen.»