Det går helt fint med selvlaget fløteiskrem hvis du bytter sukker med Bjørkesukker (Xylitol)!

Tydelig tilbakemelding fra to, nye Mago™ brukere. Den ene personen har over 300 i IBS skår og ikke spist is på mange år. Endelig var det mulig å spise is igjen sammen med barna og gjester som kom på besøk. Det gikk veldig bra og var kjempegodt.

Vi spurte om oppskriften og fikk dette svaret:

«3 eggeplommer og ett helt egg piskes sammen med xylitol i 2 min.

Jeg bruker ca.120g Xylitol som passer min søtsmak i denne oppskriften, men det kan justeres etter ønske.

Bland inn ca 3 dl. fløte og 4 dl. melk. Ha i litt vanilje essens.

Så smaksetter jeg mot slutten av frysetiden hakket sjokolade, blåbær, jordbær eller hva annet man liker. En teskje eller to med konjakk var godt og jeg tålte det;-)

Tar en snau time fra start til ferdig is – hvis du bruker maskin. Fyll den over i en boks og oppbevarer den i fryseren.»

En kan finne inspirasjon og mer detaljert oppskrift om hvordan man lager is selv uten maskin på Matprat.no

Xylitol har omtrent samme styrke i søtsmaken som sukker. Xylitol inneholder garantert ikke mer enn 40% av kaloriene i sukker. Siden mye av xylitolen går rett gjennom tarmen, har det sannsynligvis enda færre kalorier enn 40% sammenliknet med sukker. Xylitol er søtstoffet i kvaen i bjørk. Bjørkesukkeret (Xylitol) fra Boweltreat er laget i Finland fra kvaen i finsk bjørk. Kvaen blir varmet opp og hydrolyseres etter EU-standard og produseres i EU-godkjente anlegg. Boweltreats Bjørkesukker er helt uten tilsetningsstoffer og det brukes kun enzymer som er nødvendig for å gjøre xylitol ren.