En liten tysk familiebedrift klarer lage hydrolysert eggehvitepulver som innfrir kravene til prof. em. Berstad for at det skal være bra for tarmen.

Nå har de som ikke tåler melkeproteiner et Mago™ alternativ.

Mago™ Eggehvite er iblandet økologisk, konsentrert spinat fra et familieselskap i Sverige som har utviklet en spesiell produksjonsmetode. Blandingen gir aminosyreprofilen som prof. Arnold Berstad var ute etter og som passer med Mago-profilen. At aminosyrene har viktig prebiotisk effekt ble publisert i denne artikkelen. Både Mago™ basert på myse og Mago™ Eggehvite er gluten- og laktosefri.

Mago™ er fortsatt rikt på bundet tryptofan. Ikke at tryptofanet er virkestoff, men det skjer gunstige ting i tarmen når tryptofan er bundet til andre aminosyrer. Ingen vet nøyaktig hvordan det virker, men i naturen er tryptofan bundet til en rekke andre aminosyrer på ulike måter. Rent tryptofan i naturen er meget sjeldent.

«Trikset» med Mago™er at pulveret er rikt på mange aminosyrer som på en eller annen måte er bundet til tryptofan. Det kan være enkle bindinger, doble eller triple. Det kan være en, to, tre andre aminosyrer tryptofanet er bundet med. Vi kan kalle alt dette for tryptofanpeptider.

Rent tryptofan er faktisk lite bioaktivt og går stort sett rett gjennom hele mage-/tarmsystemet uten å gjøre nytte for seg, iflg. prof. Arnold Berstad

Tryptofanpeptidene derimot blir bearbeidet og tatt opp i tarmen. Ikke vannløselig Havrefiber bidrar til bedre opptak av peptidene😊

 

Nye anti inflammatoriske naturstoffer.

Mago™ Eggehvite inneholder naturlig Lysozyme, et inflammasjonsdempende enzym som kroppens eget immunforsvar lager ved infeksjoner. Lysozyme finnes naturlig i eggehviten fra vår produsent.

B3- vitaminet niacinamid er en kraftig anti-oksidant som vi har tilsatt i Mago™ Eggehvite.

 

Mago™ basert på myse har noe kraftigere antioksidanter enn Mago™ Eggehvite.

Derfor er Mago™ basert på myse fortsatt det beste alternativet for de med svært kraftig IBS (over 300 i IBS skår) ofte ledsaget av følgelidelser som f.eks. ME.

De med IBS skår under 300 kan gjerne forsøke Mago™ Eggehvite.

 

Selv om fiberet er tatt ut av Mago™, er det fortsatt anbefalt.

Tidligere var havrefiber iblandet Mago™. Siden havrefiber kan være svært potent, spesielt for de med kraftig diare eller forstoppelse, kjøpes havrefiber nå separat ved siden av MAGO™.

Professor em. Arnold Berstad anbefalte sine tarmpasienter å ta noe havrefiber sammen med MAGO™, gjerne 1 del havrefiber sammen med 4 deler MAGO™.

Amerikanske helseinstitusjoner anbefaler nå 30gr/døgn ikke vannløselig fiber. Det er 10 ganger mer enn hva som blir anbefalt i Norge. Les mer om nytten av fiber her.