Tryptofan er en essensiell aminosyre som blir stadig viktigere. Vi må ha den for å overleve. Siden kroppen ikke klarer å lage den selv i nevneverdig grad, må vi få nok tryptofan tilført via maten vi spiser. Mago™ er rikt på naturlig tryptofan.
Lite tryptofan derivater i celleveggen i tarmen, spesielt kynureninsyre, er påvist ved IBS sammenliknet med kontrollgruppe (Les studie her). Studier på mus (omtalt tidligere) viser at ved å tilføre kynureninsyre gjennom munnen, slik at det kommer til de betente cellene i tarmveggen, fjernet betennelsen helt. Både metabolismen av tryptofan og ubalansen i tarmen ble gjenopprettet hos musene da betennelsen forsvant og alt ellers var normalt.
Det er et enkelt og ufarlig triks å sørge for daglig tilførsel av naturlig tryptofan til tarmen. Dersom du blander Mago™ med ikke-vannløselig havrefiber, hjelper du til med at tryptofanet fordeles i hele tarmen og ikke blir spaltet til kynureninsyre allerede i magesekken. Blander du MAGO™ med havrefiber, er sjansen stor for at hele tarmsystemet tilføres tryptofan og får metabolittene som tarmveggen trenger.
En god start på dagen er f.eks. halvt glass Kefir, måleskje Mago™ og teskje havrefiber. Du kan gjerne smaksette med par teskjeer most banan, eple, plumme o.l. Dryss litt kanel og havregryn på toppen og du har en sunn frokost med ca 150-160 kcal.
På din side på boweltreat.no finner du anbefalt kosthold ved IBS. Professor Bodil Ohlsson med kollegaer kaller dietten «Stivelse og sukrose redusert kost». Den gir dokumentert symptomlindring ved IBS og det er dokumentert medisinsk at dietten ikke påvirker hormonbalansen ugunstig eller gir feilernæring. (Les mer her.)
Avslutt gjerne dagen med Mago™ og Kefir også😀