Dette er egentlig en viktig nyhet for de som sliter med tarmen, men som vi har hørt lite til. Ingen andre behandlinger for tarmlidelser kan vise til slik dokumentasjon.

Det er kinesiske veterinærforskere som har gjennomført studien i henhold til standardisert og kontrollerte undersøkelser i henhold til vitenskapelige prinsipper for eksperimentell design. Studien er publisert i det anerkjente tidsskriftet «Frontiers – in Nutrition».

En gruppe grisunger med betennelse i tarm fikk lik diett som øvrige kontrollgrupper, bare med tilskudd av det som kalles aromatiske aminosyrer, deriblant tryptofan.

Etter kun 21 dager var denne gruppen betydelig mer motstandsdyktige mot inflammasjon i tarm. (Les studien her) Undersøkelsen viste også at betennelse i tarm fører til dårligere omsetning (metabolisme) av proteiner. Når betennelsen avtar, gjenopptas metabolismen sannsynligvis på grunn av mer normal tarmflora.

Dette kan få stor betydning også for behandlingen av IBS- og IBD pasienter og resultatene fra denne studien er helt i tråd med behandlingen prof. Arnold Berstad postulerte i denne artikkelen allerede 2014.

Mago™ inneholder anbefalte mengde av de aromatiske aminosyrene som ble benyttet i den kinesiske studien.